dijous, 13 de febrer del 2020

Observació de colònies de bacteris, floridures i d'altres fongs.

Els alumnes de 6è, dins del Projecte "Cèl·lula = vida", van fer observacions de floridures que havien crescut en diferents aliments, coneixent, al mateix temps, l'ús d'una lupa binocular així com les seves parts. 

D'altra banda, vam aprofitar els coneixements i el saber fer d'una mare d'una de les nostres alumnes, l'Eva, per profunditzar una mica més en el món dels microorganismes. Gràcies a ella, que va venir a l'escola i ens va proporcionar plaques específiques de laboratori, vam poder recollir mostres de superfície i també dels nostres dits, i al cap d'uns 5-6 dies, poder comprovar les colònies de bacteris que havien crescut i també la presència d'alguns fongs. 

Va ser una experiència completament diferent i inèdita pels nostres alumnes, els quals estaven completament sorpresos al veure la quantitat de microorganismes que podem arribar a tenir en els nostres dits.

Aquí teniu tot un seguit d'imatges. 
























  


4 comentaris:

  1. mjurado@escolacalmusic.cat27 de febrer del 2020, a les 9:57

    A mi, m'agrada aquest tema perquè, ja sé com em reprodueixo, i abans sempre tothom estava parlant sobre les cèl·lules, i jo no sabia res i ara que ja se, puc parlar sobre això.

    ResponElimina
  2. rsarria@escolacalmusic.cat27 de febrer del 2020, a les 9:59

    Jo com alumne de 6éA m'ha agradat molt aquesta experiència perquè he aprés moltes coses que jo no sabia. També vam poder gaudir d'aquesta activitat gracies al professors Marc, Kevin i Gil.

    ResponElimina
  3. A mi m'ha agradat aquesta experiència quan vam anar a el museu de las ciències a Granollers. He aprés moltes coses com què és una cèl·lula, també quan vam fer les activitats al Museu.

    ResponElimina
  4. nmoroz@escolacalmusic.cat27 de febrer del 2020, a les 10:07

    Abans no sabia que els bacteris podien fer-se més i més grans. Vaig comprovar que quan deixem algun menjar surten com un fong però no és un fong en si, es una floridura, Gracies als professors, ja se vàries coses dels menjars.

    ResponElimina